CASA

CASA (Computer Assisted Sperm Analysis)

Wij maken gebruik van het zeer geavanceerde CASA (Computer Assisted Sperm Analysis) systeem om het sperma te analyseren. Het CASA systeem wordt al enige jaren gebruikt in ziekenhuizen voor het onderzoeken van humaan sperma.

Het CASA systeem werkt zeer nauwkeurig en waarborgt de kwaliteit van het sperma. Vers sperma wordt twee keer bekeken door het CASA systeem voordat het in de klimaatkast wordt gelegd. Direct bij binnenkomst op het lab en vervolgens na het verwerken en terug koelen. Tevens nemen wij monsters welke wij dagelijks controleren. Tot slot nemen wij een bacteriemonster om bacterie groei in het sperma uit te sluiten. Mocht er bacteriegroei zijn dan passen wij de antibiotica aan. Per beer worden door het CASA systeem foto’s en korte filmpjes gemaakt van de zaadcellen. Dit gebeurd met behulp van een digitale fase-contrast microscoop voor een nog beter beeld van het onderzochte sperma.

Het CASA systeem telt de zaadcellen en elke zaadcel wordt door het systeem gevolgd en geanalyseerd. Hierbij wordt de morfologie van iedere zaadcel afzonderlijk bepaald. Afwijkende zaadcellen kunnen niet bevruchten. De resultaten worden vastgelegd en gearchiveerd. Hierdoor is er een uitgebreide database beschikbaar om de beren te kunnen monitoren op de kwaliteit van het sperma. Door ook de resultaten van de nacontroles te archiveren is de hoge kwaliteit van het sperma evenals de spermavoeding gegarandeerd.