Onze KI diensten

KI Mobiel kent een uitgebreid dienstenpakket

Het juiste moment van insemineren is de basis voor een goed resultaat.

Wij bieden ondersteunende diensten als het gaat om inseminatiemanagement. We werken met een uniek programma: het stip/ streep systeem.

Varkens KI Mobiel kan u ondersteunen bij het opstellen, het begeleiden en het verbeteren van uw inseminatiemanagement.

De beste resultaten worden geboekt bij een optimaal inseminatie moment. Wij werken met een uniek ondersteuningsprogramma in de computer die samen met het stip/streep systeem in de stal het meest juiste moment kan bepalen. Hieronder de uitleg met een varken met stippen, daaronder berigheidspatroon met stippen en daaronder de grafiek.

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor uitleg of tabellen:

1) Uitleg met een varken met stippen

2) Vergroting grafiek ‘berigheidspatroon’

3) Vergroting van inseminatie grafiek

U kunt bij ons geheel vrijblijvend het Handboek inseminatie management aanvragen.

Wanneer u zelf bedrijfs-KI toepast is het prettig om kwaliteitsborging toe te passen. De cyclus van sperma is zes weken, wanneer een beer ziek is geweest is dit zes weken zichtbaar in het sperma.

Ook voor jonge beren is prettig om een indicatie te krijgen over de spermakwaliteit. Vooral de morfologie bepaling is dan een must. Het CASA systeem brengt dit foutloos in beeld.

Wanneer u gebruik wilt maken van periodieke controles, adviseren wij u om dit eens per zes weken te doen. Wij stellen onze KIM Porcine sperma voeding beschikbaar voor bedrijven die zelf KI toepassen.

De GD doet geen sperma onderzoek meer, natuurlijk dekkende beren komen niet meer voor. Toch is het soms nodig om incidenteel aangevoerd sperma te onderzoeken. Als er problemen op een bedrijf zijn dan wil men graag dingen kunnen uitsluiten. Spermakwaliteit is zo’n ding. Wij komen met ons mobiele lab op locatie om het aangevoerde sperma te onderzoeken op mortaliteit, op morfologie en op bacteriën.